risteiu.blogspot.com Web analytics

Deserturi



Tort Diplomat


Blat obisnuit din 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina. Se coace si se taie in doua.

 CREMA: 6 oua, 300-350 g zahar, 1/4 litru lapte, 30 g gelatina, 1 litru frisca, 1 compot de ananas, 200 grame stafide, rom, vanilie.

 Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana de apa rece, cu doua ore inainte de prepararea cremei. Ananasaul se taie cubulete si se scurge de sirop. Stafidele se pun la inmuiat in rom sau apa cu zahar si esenta de rom.

Ouale intregi, impreuna cu zaharul si laptele se fierb la bain-marie 1/2 ora pana se ingroasa ca o smantana. se ia de pe foc, se adauga gelatina inmuiata, se lasa sa se raceasca. Cand e aproape rece si incepe sa se inchege, se adauga ananasul si stafidele scurse.

Apoi toata compozitia se amesteca cu 1/2 l frisca batuta.

 In forma in care s-a copt blatul, se unge cu ulei, se aseaza un blat, se insiropeaza cu siropul de la ananas si romul de la stafide, se toarna crema, se aseaza al doilea blat insiropat.

Se da la rece (frigider) cateva ore, pana se intareste crema.

 Se orneaza cu frisca ramasa.

Pofta Buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu