Tort Diplomat
Blat obisnuit din 6 oua, 6 linguri
zahar, 6 linguri faina. Se coace si se taie in doua.
CREMA: 6 oua, 300-350 g zahar, 1/4
litru lapte, 30 g gelatina, 1 litru frisca, 1 compot de ananas, 200 grame
stafide, rom, vanilie.
Gelatina
se pune la inmuiat intr-o cana de apa rece, cu doua ore inainte de prepararea
cremei. Ananasaul se taie cubulete si se scurge de sirop. Stafidele se pun la
inmuiat in rom sau apa cu zahar si esenta de rom.
Ouale
intregi, impreuna cu zaharul si laptele se fierb la bain-marie 1/2 ora pana se
ingroasa ca o smantana. se ia de pe foc, se adauga gelatina inmuiata, se lasa
sa se raceasca. Cand e aproape rece si incepe sa se inchege, se adauga ananasul
si stafidele scurse.
Apoi toata
compozitia se amesteca cu 1/2 l frisca batuta.
In forma
in care s-a copt blatul, se unge cu ulei, se aseaza un blat, se insiropeaza cu
siropul de la ananas si romul de la stafide, se toarna crema, se aseaza al
doilea blat insiropat.
Se da la
rece (frigider) cateva ore, pana se intareste crema.
Se orneaza
cu frisca ramasa.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu